Missie & MVO

Ontmoet de oorsprong

Anafora Parkrestaurant & Zalen is gelegen in het Máximapark in Leidsche Rijn. Initiatiefnemer Happy Megally wil samen met zijn team met Anafora als levendige en culinaire ontmoetingsplek voor jong en oud een positieve impuls geven aan de sociale cohesie en het welbevinden van de bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Heerlijk en gezond samen eten is een verbindende factor. Anafora wil een plek zijn waar je graag met je gezin, familie, vrienden, buren of collega’s naar toe gaat en terug blijft komen. Daarom organiseert Anafora gedurende het hele jaar allerlei activiteiten op het gebied van kunst, cultuur, natuur en sport. Dit doen we in samenwerking met diverse partners en culturele instellingen uit de regio Utrecht.

In 2013 heeft Hare Majesteit de Koningin het Máximapark, de Bosspeeltuin en Anafora officieel geopend.

MVO

Anafora Parkrestaurant & Zalen heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan. MVO is een belangrijk onderdeel van onze missie. Onlangs hebben wij het keurmerk Green Key Gold behaald: het hoogst te behalen niveau van het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Op de scoreladder van de MVO ISO 26000 richtlijnen scoort Anafora hoog en daar zijn we trots op! We vinden het belangrijk om ons bewust te zijn van de invloed die onze activiteiten hebben op onze omgeving en om hierover met onze klanten en relaties in gesprek te blijven.

De aandacht voor MVO gaat bij Anafora verder dan het regionaal inkopen van biologische producten, verantwoord energiegebruik, waterbesparend werken, ons duurzaam gerealiseerde pand en het gebruik van elektrisch vervoer voor onze gasten in het park. In 2022 wil Anafora volledig circulair zijn.