Missie & MVO

Ontmoet de oorsprong

Anafora is gelegen in het Máximapark in Leidsche Rijn. Met het ontwikkelen van Anafora heeft initiatiefnemer Happy Megally willen bijdragen aan een maatschappelijk vraagstuk. Als levendige en culinaire ontmoetingsplek voor jong en oud willen we een positieve impuls geven aan de sociale cohesie in en het welbevinden van de bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Heerlijk en gezond samen eten is een verbindende factor. Anafora is ontstaan vanuit de gedachte aan een plek waar je graag met je gezin, familie, vrienden, buren of collega’s naar toe gaat. Daarom organiseert Anafora gedurende het hele jaar velerlei activiteiten op het gebied van Natuur, Cultuur, Bewegen en Kunst. Dit doen we in samenwerking met diverse partners en culturele instellingen uit de regio.

In 2013 heeft Hare Majesteit de Koningin het Máximapark, de Bosspeeltuin en Anafora officieel geopend.

MVO

Anafora Parkrestaurant heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan. MVO is een belangrijk onderdeel van onze missie. Onlangs hebben wij het keurmerk Green Key Gold behaald: het hoogst te behalen niveau van het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Op de scoreladder van de MVO ISO 26000 richtlijnen scoort Anafora hoog en daar zijn we trots op! We vinden het belangrijk om ons bewust te zijn van de invloed die onze activiteiten hebben op onze omgeving en om hierover met onze klanten en relaties in gesprek te zijn.

De aandacht voor MVO gaat bij Anafora veel verder dan het regionaal inkopen van biologische producten, verantwoord energie- en waterbesparend werken, ons duurzaam gerealiseerde pand en het gebruik van elektrisch vervoer voor onze gasten in het park.